Rumba-Boleroa Mikkelissä 24.-25.1.2015

25.01.2015 23:48

Lissulla, Maikilla ja Anne-Riina -assarilla on takana työntäyteinen upea viikonloppu Mikkelissä. Anne-Riina Hurskainen on Oamkin 3:nnen vuosikurssin opiskelija, joka tekee työharjoitteluaan osallistumalla osalle lattariprojektin viikonlopuista. Anne-Riina on aiemmalta koulutukseltaan laillistettu ravitsemusterapeutti —tätä osaamista hyödynnettiin tämän viikonlopun aikana. 

 

Itä-Suomen lattariprojektissa oli vuorossa Rumba-Bolero ja taas kerran osallistujien määrä ja ennenkaikkea jokaisen yksittäisen osallistujan aktiivisuus hämmästytti kouluttajia. Lauantaina tanssimassa oli lähes 130 tanssijaa ja sunnuntainakin luku oli yli 100. Määrä ei sinänsä ole itseisarvo, mutta se kertonee aidosta ja oikeasta kiinnostuksesta. Nostatimme lauantaina käsiä ylös ja kysyimme, kuinka moni on mukana ensimmäistä kertaa...muutama käsi nousi. Upeaa, että uusiakin oli mukana, mutta erityisen hienoa on se, että projektin tavoite pitkäjänteisestä työskentelystä oman tanssitaidon harjoittamiseksi toteutuu ja mukana oli reilusti yli 100 ihmistä, jotka ovat oikeasti sitoutuneet projektiin! Voisin hehkuttaa tätä loputtomiin:-) 

 

Viikonlopun aikana pureuduttiin jo totuttuun tapaan sekä kehollisiin että tanssilajikohtaisiin perusasioihin. Rullattiin ja pyöriteltiin selkää ja kehoa, tutkittiin aukikiertoa ja jalkapohjan lihaksia ja varpaiden liikkumista. Mietittiin painonsiirtoa, painonasettamista ja rotaatiota ja näiden suhdetta parin kanssa työskentelyyn. Ja tietty sovellettiin näitä kuvioihin, joita tehtiin koko viikonlopun aikana ehkä viisi. Enempää ei ehditty eikä kaivattu, kun aika meni kaikkeen muuhun. 

 

Teoriapuolelta mukana oli Lissun luento "vakioidut lattarit pähkinänkuoressa" ja Anne-Riinan luento tanssijan ravitsemuksesta. Lissun luennolla nähtiin klippejä mm. erilaisista tavoista tanssia rumbaa tai boleroa ja todettiin, että suomalaiset ovat kehittäneet oman tapansa tähänkin asiaan ja tanssivat lajia, jossa käytetään rumban tekniikkaa yhdistettynä boleron rytmiikkaan. Tämä meille suotakoon, olemmehan kehittäneet paljon muutakin omaa seuratanssin saralla. Anne-Riinan luennolla käytiin mm. läpi tärkeimmät perusasiat siitä, miten sekä normaalielämässä että kurssipäivinä olisi hyvä pystyä rytmittämään syömistään ja juomistaan. 

 

Viikonloppu oli antoisa ja vahvisti uskoa siihen, että tämän tyyppisillä projekteilla on oma paikkansa tanssinopetuksen kentässä. Oli ihailtavaa seurata ihmisten aktiivista otetta harjoittelemiseen ja uskallusta heittäytyä kokeilemaan asioita, jotka eivät heti onnistu —muurahaispesäharjoitus oli tästä loistava esimerkki.....mikä se on, jääköön arvoitukseksi niille, jotka eivät olleet mukana.