KÄYNNISSÄ ON UPEA PROJEKTI! / LISSU

26.12.2014 16:12

KÄYNNISSÄ ON UPEA PROJEKTI!

Kuva: Lapatuen hahmottaminen. Lapatuen ylläpitäminen 
vaikuttaa merkittävästi siihen, miltä minä tunnun parilleni! 
 
 

Kaksi ensimmäistä viikonloppua Itä-Suomen lattariprojektin osalta ovat takana ja näin Tapaninpäivän kunniaksi on hyvä palauttaa mieliin niiden tärkeimmät asiat ja anti. Meille kouluttajille projekti tarjoaa aivan uudenlaisen työskentelytavan ja ensimmäisen viikonlopun alkaessa emme Maikin kanssa oikein uskaltaneet odottaa mitään vaan lähdimme tekemään töitä täysin avoimin mielin ja ajattelimme, että otamme vastaan mitä tulee ja luovimme suunnitelmamme kanssa viikonlopun aikana tarpeellisiin suuntiin. 

 

Ensimmäinen iso ja ihana yllätys koitti jo lauantaina aamupäivällä, kun kurssin alkua oli pakko viivyttää, koska väkeä tuli ja tuli ja tuli ja tuli...kukaan ollut osannut varautua siihen, että yli 100 innokasta tanssijaa eri puolilta Itä-Suomea (jokunen myös kauampaa) haluaisi tanssi KOKO VIIKONLOPUN AJAN PELKKÄÄ CHA CHATA. No, näin kuitenkin oli eikä kyllästymisen merkkejä ollut missään vaiheessa, ei oppilaiden eikä opettajien kohdalla. Marraskuun Samba-viikonloppu oli tässä suhteessa yhtä posiviivinen yllätys, sielläkin oli tanssimassa satakunta oppilasta. 

 

Tämä lienee todistaa meille kaikille, että tämän tyyppiselle perusteellisemmalle ja pitkäjänteisemmälle opetukselle on olemassa selkeä tilaus! Ihan loistavaa. 

 

Kahtena ensimmäisenä kurssiviikonloppuna on pureuduttu rauhallisessa tempossa aivan perusasiohin:

- kehon kannatus ja linjaukset, venyttelyt ja tanssijan lihashuolto

- painonsiirron ja vartalonkäytön perusajatus lattareissa

- cha chan ja samban tanssilliset perusteet, samban kohdalla myös enemmän kuvioaakkostoa 

- tanssilajien taustaa 

- kilpa -/ seuratanssin erot ja yhtäläisyydet

 

Päivät on pyritty rytmittämään siten, että niissä on pureskeltavaa sekä keholle että aivoille. Parinvaihto on toiminut niiden kohdalla, jotka sitä ovat halunneet, salin perällä on tanssinut joukko "ei-vaihtajia". Vaihtoväleissä olleet naiset ovat harjoitelleet ahkerasti mukana teemana olevaa asiaa ja molempien viikonloppujen aikana porukassa on ollut nähtävissä aivan huikea kehitys. 

 

Alueen seurojen ohjaajia on ollut mukana kurssilaisina ja lauantaipäivän päätteeksi heillä on ollut oma ohjaajien tunti, jossa on vielä uudestaan käyty läpi viikonlopun teemoina olevia asioita ohjaamisen näkökulmasta. Tavoitehan on, että ohjaajat ylläpitävät ja vievät asioita eteenpäin omissa seuroissaan ja omilla tunneillaan ja näin yksittäinen tanssija saa pitkän aikavälin kehityskaaren ensisijaisesti tanssillisuuteen liittyvissä perusasioissa —näiden kautta kehittyminen myös yksittäisessä lajissa mahdollistuu paremmin. 

 

Jatkossa pyrimme päivittämään blogia jokaisen kurssiviikonlopun jälkeen, tässä oli päällimmäisiä mietteitä syksyllä 2014 pidetyistä Mikkelin viikonlopuista. Tule ihmeessa mukaan projektiin, jos et vielä ole ollut. Parhaimman annin saavat ilman muuta ne, jotka pystyvät olemaan paikalla kaikkina viikonloppuina ja treenaavat asioita viikonloppujen välillä, mutta kyllä yksittäisen viikonlopunkin kävijälle jää taskuun paljon uutta harjoiteltavaa! 

 

Kuva: Lankkuharjoitus keskivartalon tukilihasten löytämistä 
ja aktivoimista varten.